Rokua

Unesco Global Geopark

Kangasmetsien henkeäsalpaavat jäkäläpeitot, kirkasvetiset suppalammet, korkeat hiekkadyynit ja vehreä villi luonto johdattavat matkailijan seikkailulle edellisen jääkauden jäljille. 

Rokuageopark.fi

Rokua UNESCO Global Geoparkin pyöräilyreitti ja pyöräilijät

Lähde löytöretkelle Pohjolan luontoon

Rokua UNESCO Global Geopark on Suomen ensimmäinen Geopark ja se sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Muhoksen, Utajärven sekä Vaalan kuntien alueella. Rokua Geoparkin monipuoliset retkeilymahdollisuudet, luonto- ja kulttuurinähtävyydet sekä matkailupalvelut tarjoavat mielenkiintoisia löytöretkiä muinaisen jäätikön muovaamaan maastoon. Jääkauden jättämästä perinnöstä kertovat alueen kumpuilevat harjumaastot, kirkasvetiset järvet ja lammet sekä viljavat jokilaaksot. Tule ja kuule edellisen jääkauden tarina Rokua Geoparkin kertomana.

Ainutlaatuisia luontoelämyksiä

Rokua Geoparkiin kuuluu kolme erilaista maisema-aluetta: Rokua, Oulujoki ja Oulujärvi. Vesistöjen äärelle ja harjujen rinteille sijoittuu arvokas kulttuurihistoriallinen kokonaisuus aina ensimmäisten kivikauden asukkaiden jättämistä jäljistä terva-aikaan, koskimatkailuun ja moderniin arkkitehtuuriin.

TUTUSTU KOHTEISIIN

1_RokuaGeopark_Oulujärvi. Harri Tarvainen s