Lauhanvuori -Hämeenkangas 

Unesco Global Geopark

Suo elää, hengittää ja säilyttää kerroksissaan ainutlaatuisia muistoja alueella sijainneen muinaisen vuoriston noususta ja tuhosta sekä kulumisesta suovaltaiseksi maisemaksi.

Lhgeopark.fi

Lauhanvuori-Hämeengas UNESCO Global Geoparkin suomaisema

Ihastu suomalaiseen sielunmaisemaan

Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark sijaitsee Suomenselän eteläosassa, Etelä-Pohjanmaan, Satakunnan ja Pirkanmaan maakunnissa. Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin vehreät maastot sekä ikivanhat kivet ja kalliot muistuttavat olemassaolollaan lähes 2 miljardia vuotta sitten alueelle poimuttuneista vuoristoista. Vuosien saatossa mahtava vuoristo kului pois ja maisema muuttui nykyiseksi suovaltaiseksi maisemaksi. Geoparkin alueelta löytyy eteläisen Suomen oloissa harvinaisen laajoja luonnontilaisia suoalueita, jotka peittävät jopa kolmanneksen alueen pinta-alasta. Soistumisen mahdollisti jääkausien ja lämpimien ajanjaksojen vuorottelu. Koe erämaisten soiden mystiikka ja rauha!

Upea suoluonto

Luonnonvaraisten soiden rauhaa ja mystiikkaa, viehättäviä neulaspolkuja sekä humisevia metsämaisemia - niistä Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark, retkeilijän unelmakohde, on tehty. 

TUTUSTU KOHTEISIIN

Isojoki_Spitaalijärvi_Mia_Perkiö lauhanvuori s